Skip to content

Caliper Studio

June 10, 2009

Caliper Studio– Architecture and Metalworks

Caliper Studio designed a three thousand square foot duplex apartment renovation in a McKim Mead & White landmarked building on New York’s Upper West Side. The design solution removed all existing vertical circulation and connected the two floors with a new feature stair, located centrally in the apartment, free from all walls and supported only at the top and bottom. The clients, two art collectors with a keen interest in supporting emerging artists and designers, engaged and supported Caliper Studio’s experimental research-focused design process.

caliper1

caliper2

Take a gander at their Flickr page to see more pictures of the Genetic Stair and lots of other really cool projects.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: